Sałatka Berdadka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

30 dkg sera żółtego, puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, puszka ananasa, 2-3 ząbki czosnku, majonez (najlepiej Kielecki), sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ser żółty i ananasa (wcześniej odcedzonego z zalewy) pokroić w drobna kosteczkę, resztę składników w puszkach bardzo dokładnie odcedzić. Wszystkie składniki wsypać do miski, wgnieść czosnek i dodać majonez (powinien wszystko dokładnie połączyć) doprawić solą i pieprzem, i zostawić na jakieś 30 minut w lodówce, żeby się przegryzło.

Potrzebne przybory:

Nóż, miska, otwieracz do puszek.

Uwagi:

Połączenie tych składników nie brzmi rewelacyjnie, ale właśnie tak smakuje :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorlola

Sałatka Berdadka: Podobne przepisy

Sałatka Berdadka: wypróbuj również

Powiązane Tematy