Składniki:
30 dkg sera żółtego, puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, puszka ananasa, 2-3 ząbki czosnku, majonez (najlepiej Kielecki), sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ser żółty i ananasa (wcześniej odcedzonego z zalewy) pokroić w drobna kosteczkę, resztę składników w puszkach bardzo dokładnie odcedzić. Wszystkie składniki wsypać do miski, wgnieść czosnek i dodać majonez (powinien wszystko dokładnie połączyć) doprawić solą i pieprzem, i zostawić na jakieś 30 minut w lodówce, żeby się przegryzło.
Potrzebne przybory:
Nóż, miska, otwieracz do puszek.
Uwagi:
Połączenie tych składników nie brzmi rewelacyjnie, ale właśnie tak smakuje :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | lola |