Kolopsiki do zagryzki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg mięsa mielonego, bułka tarta, jajko, papryka surowa czerwona, pieprz, sól; na zalewę 1 kg cebuli obranej pokrojonej cienko, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, 2 łyżki cukru, ocet.

Jak przyrządzić?

Z mięsa, papryki, jaja, bułki tartej (nie za dużo) zrobić mielone, usmażyć w oleju, z reszty zrobić zalewę gotując do miękkości cebulę, na końcu dodać ocet i słoiczek lub dwa przecieru pomidorowego. Zalać wywarem mielone, można dodać chili, odstawić na 2 dni.

Uwagi:

Jest to przystawka, można zamiast mięsa zrobić z mielonej surowej ryby i też przesmażyć, zalać na dwa dni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Autorpancia7302

Kolopsiki do zagryzki: Podobne przepisy

Kolopsiki do zagryzki: wypróbuj również

Smakołyki turysty górskiego

... : chleb zwykły - 150g pasztet z kurczaka - 35g ogórek świeży - 40g cebula - 17,5g dżem truskawkowy lub wiśniowy wysokosłodzony - 15g ketchup - 22,5g Zagryzka: czekolada mleczna - 30g Obiad: ryż - 300g ... kukurydza konserwowa - 24g groszek ...

dawno temu

Powiązane Tematy