Składniki:
2 słoiki duże ogórków konserwowych, 3 łyżki duże przyprawy carry, 2 łyżeczki chilli lub 3 łyżki papryki ostrej, 2 główki czosnku.
Jak przyrządzić?
Ogórki zlać do 1 słoja razem z zalewą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub w łupinkach, carry, chili lub paprykę. Odstawić na 2 dni do lodówki, gdy już zjecie wszystkie ogórki [nie wyciągajcie ich ze słoja ręką tylko widelcem ponieważ bardzo szybko zalewa skiśnie), zostanie zalewa, do której dodajcie koperku zielonego 2 pęczki i pokrojone w duże kawałki długie ogórki zielone, są dobre, na drugi dzień można po wyjęciu tych dodać czosnek, olej, pieprz oraz cebulę i surową paprykę kolorową. Niech stoi 2 dni.
Jak podawać?
Do zagrychy.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Autor | pancia7302 |