Składniki:
torebka ryżu, 1 żółta papryka, 1 czerwona cebula, 4 ogórki konserwowe, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, pierś z kurczaka, oliwa, curry, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy. Pierś kroimy w paseczki, a następnie w kostkę. Smażymy na złoto na oliwie. Paprykę, ogórki, cebulkę kroimy w kosteczkę. Na patelni po smażonej piersi podsmażamy ugotowany ryż dodając sporo curry. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce z odrobiną oliwy (2-3 łyżki). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Potrzebne przybory:
Garnek, patelnia, duża miska, deska do krojenia, nóż.
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Idealna sałatka na sylwestra lub inne domowe imprezki gdzie może polać się więcej wódeczki:-)Pysznie smakuje do piwa!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Porzeczka |