Aromatyczna tilapia pieczona w folii

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg filetów z tilapii, 2 czerwona papryka pokrojona w paski, 1 czerwona cebula pokrojona w piórka, 2 pokrojone dymki, 1 biała część pora, pokrojona w pół plastry, 2 łyżki masła, 1 łyżka oleju sezamowego, ¼ szklanki soku pomarańczowego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

W miseczce wymieszać paprykę, cebulę czerwoną, dymkę i por z olejem sezamowym (lub oliwą z oliwek). Filety z tilapii podzielić na odpowiednio duże porcje, przyprawić. Całość składników podzielić zależnie od ilości gości, których uraczymy tym aromatycznym daniem. Na odpowiednio dużym podwójnym kawałku folii aluminiowej ułożyć porcję ryby, obłożyć przygotowanymi warzywami, polać sokiem pomarańczowym i szczelnie zawinąć folię. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C i pieczemy w nim przygotowaną rybę przez 15 minut. Po tym czasie ostrożnie otwieramy przygotowane pakiety i dopiekamy jeszcze przez 8 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćśredni
Porcje4-6
AutorRoman

Aromatyczna tilapia pieczona w folii: Podobne przepisy

Aromatyczna tilapia pieczona w folii: wypróbuj również

Powiązane Tematy