Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Zioła spoza Polski szczególnie niebezpieczne. Sprawdź, czego używasz w kuchni Kontrowersje wokół Jana Pawła II. "Jak mógł zostać świętym?" Leki z natury. Poprawiają trawienie, łagodzą ból, działają PRZECIWNOWOTWOROWO Poprawia pamięć, koncentrację, wspomaga leczenie nałogów. Czym jest trening BIOFEEDBACK? Jeff poddał się DEPILACJI woskiem dla... dobra nauki Jimmy Fallon znów sprowokował gwiazdę. Tym razem JULIĘ ROBERTS Zarabiają na spełnianiu fantazji z "50 Twarzy Greya" Jak ZMIENIĆ imię i nazwisko? Nie zawsze jest to możliwe Jedz truskawki. Wzmacniają odporność, chronią od wolnych rodników Umalował ją JEJ CHŁOPAK! Jak wyszło? Okuliści ostrzegają: Polacy widzą coraz gorzej! Sposób na grzywkę BEZ SKRACANIA włosów!