Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Najczęstsze przyczyny męskich problemów z EREKCJĄ 92-letnia rekordzistka w MARATONACH. Kilkadziesiąt kilometrów to dla niej nie problem Poprawia pamięć, koncentrację, wspomaga leczenie nałogów. Czym jest trening BIOFEEDBACK? Jeden napis podpowie, że OKULARY PRZECIWSŁONECZNE są bezpieczne Sześć pomysłów na fajną fryzurę w MINUTĘ! Nadużywanie, nieregularne godziny przyjmowania. Jak zmniejszamy skuteczność ANTYBIOTYKÓW? Policjant uratował psa zakopanego żywcem w ziemi. Teraz chce go adoptować Michał Piróg z dildem w dłoni w nowym teledysku MASŁOWSKIEJ Czy mając małą wadę wzroku, należy nosić OKULARY? Poznaj fakty i mity Gdy KOT TERRORYZUJE domowników. Jak sobie z nim poradzić? Bez chemioterapii można pokonać raka. Nowe leki wyleczą go całkowicie Muszki, mrówki, osy w kuchni. Pozbądź się ich szybko i bez chemii