Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Wstydliwy nowotwór. Dotyka aż 10 TYSIĘCY mężczyzn rocznie Huśtawki nastrojów, tycie, bóle głowy. Aż 20 proc. kobiet cierpi na PMS Mobbing w pracy to wciąż tabu. Niektórzy nawet nie wiedzą, że są jego ofiarami Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Zaczyna się NIEŚWIADOMIE i trwa tylko 6 miesięcy! Oto naukowa prawda o "zakochaniu" Internet ŚMIEJE SIĘ z premier Ewy Kopacz. Wszystko przez NAGRANIE O OSCARACH Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA MOLESTOWANIE SEKSUALNE to nie tylko dotyk. Jak reagować? NIECODZIENNY WYPADEK podczas uprawiania seksu Chroni przed osteoporozą i KOBIECYMI nowotworami. Jednak wciąż jemy jej za mało Zarabiają nawet 100 tys. za rodzenie dzieci. Polskie prawo nie radzi sobie z surogatkami