Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak SŁYSZĄ NAS inni? Dowiesz się dzięki prostej sztuczce! Przepis na długowieczność? Posłuchajcie 91-LATKA! Tych trendów w modzie mamy już DOŚĆ! Sposób na grzywkę BEZ SKRACANIA włosów! Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko? Nie tylko. Nadmierna higiena jest przyczyną wielu chorób Przyczyny braku ochoty na seks po porodzie Rewolucyjna metoda odmieni życie CUKRZYKÓW. Jej autorami są Polacy! Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI Jak POLSKIE GWIAZDY poprawiają urodę? Oto najczęstsze zabiegi Jak gwiazdy zwracają się do swoich TEŚCIÓW? STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie Wielkie oszustwo producentów. „Light” bardziej kaloryczne niż zwykłe produkty