Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obsługiwały Lecha Wałęsę, Natalię Oreiro i Dalajlamę. Agentki strefy VIP zdradzają kulisy zawodu Najbardziej wzruszający filmik sieci. Żołnierze wracają DO DOMU! Jest nowy TELEDYSK EDYTY GÓRNIAK! Nagrała go w USA MĄDRZEJSI dzięki jedzeniu? Te produkty zwiększają wydajność mózgu! Skuteczny sposób, jak uchronić się przed kosztownymi SMS-ami Jak zaoszczędzić na weselu? Jest prosty sposób! Cztery lata i 26 krajów. Podczas podróży nagrywał FILM ZARĘCZYNOWY! W Polsce gorzej niż w USA. Frytki zawierają substancję rakotwórczą Domowe sposoby na ból zęba? Nie potrzebujesz ŚRODKÓW PRZECIWBÓLOWYCH Joga śmiechu wyleczy Twoje ciało i duszę. Wystarczy 10 minut dziennie Savoir-vivre przy wielkanocnym stole. Dlaczego MAŁŻEŃSTWA NIE POWINNY siedzieć razem? Nadużywanie, nieregularne godziny przyjmowania. Jak zmniejszamy skuteczność ANTYBIOTYKÓW?