Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii
Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.
Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.
Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.
Źródło: Dzień Dobry TVN/x news
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze