Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Tak wygląda najbrzydszy pies świata MIRANDA KERR pokazała swoje wyluzowane oblicze Ukradli URNĘ Z PROCHAMI własnego dziadka! Myśleli, że to narkotyki Jej historia ma zachęcać do przeszczepów. Na swoje serce czekała 7 lat W której ławce siedzi twoje dziecko? Miejsce w sali lekcyjnej ma znaczenie Kiszona kapusta, pikle... Mało kalorii, dużo zdrowia 25 sposobów na wiązanie KOBIECEGO SZALA UCIĄŻLIWA DOLEGLIWOŚĆ dotyka aż 80. procent społeczeństwa! Można jej zapobiec Kim Kardashian i Kanye West PRZED ŚLUBEM Gdzie spędzić urlop nad POLSKIM MORZEM? Mapa najlepszych kąpielisk Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek Poranne ćwiczenia na czczo to błąd. KONRAD GACA obala mity