Ryba w warzywach (autor Beata) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Świeża ryba (według uznania), 1 duży seler, 1 duża pietruszka, 2 cebule, 2 duże marchewki, świeże szparagi

Jak przyrządzić?

Rybę umyć i delikatnie osolić. Seler, pietruszkę, marchew zetrzeć na tarce do jarzyn, cebulę pokroić w plastry, warzywa wymieszać i obłożyć nimi rybę. Najlepiej pozostawić tak na conajmniej jedną dobę, aby ryba wchłonęła dobrze zapach warzyw. Przed włożeniem jej do parowaru należy oczyścić ją z warzyw. Obok poukładać świeże szparagi. Można też wykorzystać inne warzywa, jeżeli ktoś nie lubi szparagów. Warzywa należy ułożyć obok ryby lub udusić z odrobiną masła.

Potrzebne przybory:

Potrawę można przygotować w parowarze bądź upiec ją w rękawie kucharskim w piekarniku - czas przygotowania się nie zmienia.

Uwagi:

Po wyjęciu rybę i szparagi można delikatnie polać roztopionym masełkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorBeata

Ryba w warzywach (autor Beata): Podobne przepisy

Ryba w warzywach (autor Beata): wypróbuj również

Powiązane Tematy