Kurczak na parze po myśliwsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

200 g piersi kurczaka (ok 2 szt.),
100 g szynki,
100 g boczku wędzonego,
100 g ogórka konserwowego,
100 g świeżej papryki,
50 g oliwek (ja daję zielone),
duża cebula,
łyżeczka pieprzu,
sól, zioła prowansalskie,

2-3 torebki ryżu,
100 g pieczarek,
łyżka mąki,
cebulka,
3/4 l wody

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki drobno pokroić, wymieszać z przyprawami.Wszystko włożyć do garnka z dziurkami, nałożyć go na garnek z gotującą się wodą i parować od 25 do 40 minut.W połowie czasu parowania delikatnie mieszać wszystko.Ugotować ryżi sos pieczarkowy:pokroić drobno pieczarki i cebulkę,podsmażyć na patelni z odrobiną oleju, posolić i popieprzyć.Wymieszać mąkę z wodą i dolać wszystko, zagotować, pogotować 2 min. Wyłożyć na talerz ugotowane na parze mięso, ryż i polać sosem pieczarkowym.Pycha:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt25 zł
Autormonika

Kurczak na parze po myśliwsku: Podobne przepisy

Kurczak na parze po myśliwsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy