Czerwone, żółte, zielone

Przepis kulinarny

Składniki:

Czerwona papryka słodka, ser feta, ser żółty, czosnek, przyprawy, zielona sałata - najlepiej lodowa, sos winegret.

Jak przyrządzić?

Papryczkę ciach na pół,ziarenka wyrzuć pod stół :)i do gara z wrzątkiem - plum, niech sobie 5 minutek popływa, żeby nie była zbyt żywa.Czosnek zmiażdż, do fety wrzuć, niech powstanie piękny miks.Do papryczki go wciśnij, na szczyt żółte serowe wiórki sypnij.No i ten nasz stożek uroczy do piekarnika musi na chwilę wskoczyć.Gdy już serek się rozpuści, możemy zasiąść do uczty.Papryczki na sałatkę usadawiamy, winegretem polewamyi ze smakiem wszystko wsuwamy :)

Uwagi:

Sos winegret możemy przyrządzić w ten sposób:3/4 szklanki oliwy lub oleju, ćwierć szklanki octu winnego lub soku z cytryny, łyżka musztardy, ćwierć łyżeczki pieprzu, pół płaskiej łyżki cukru, płaska łyżeczka soli. Do takiego sosu Francuzi dodają - dla zaostrzenia smaku - kapary lub drobno posiekane korniszony (2 łyżki).A jeśli jesteśmy leniuszkami, możemy kupić gotowy :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorBarbarka

Czerwone, żółte, zielone: Podobne przepisy

Czerwone, żółte, zielone: wypróbuj również

Powiązane Tematy