Pierś kurczaka z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Jedna pierś kurczaka (można więcej w zależności od ilości osób), kukurydza (może być z puszki), 4 szparagi zielone albo białe, brukselka, brokuł, pomidor, ogórek, kapusta pekińska, ser, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Pierś kroimy w średniej wielkości kostki - doprawiamy, szparagi tniemy na kawałki długości 3 cm, dokładamy brukselki i brokuły. Wszystko gotujemy na parze. Po ugotowaniu wrzucamy wszystko do miski, dodajemy ogórek, pomidor bez skórki pokrojony w plastry, sałatę oraz sól i pieprz do smaku. Na samym końcu posypujemy sałatkę startym serem.

Uwagi:

Warzywa powinny być lekko twarde, żeby się nie rozpadały. Można dodać do sałatki odrobinę sosu winegret albo oliwy z oliwek, oleju.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
AutorNadia-B

Pierś kurczaka z warzywami: Podobne przepisy

Pierś kurczaka z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy