Składniki:
Jedna pierś kurczaka (można więcej w zależności od ilości osób), kukurydza (może być z puszki), 4 szparagi zielone albo białe, brukselka, brokuł, pomidor, ogórek, kapusta pekińska, ser, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Pierś kroimy w średniej wielkości kostki - doprawiamy, szparagi tniemy na kawałki długości 3 cm, dokładamy brukselki i brokuły. Wszystko gotujemy na parze. Po ugotowaniu wrzucamy wszystko do miski, dodajemy ogórek, pomidor bez skórki pokrojony w plastry, sałatę oraz sól i pieprz do smaku. Na samym końcu posypujemy sałatkę startym serem.
Uwagi:
Warzywa powinny być lekko twarde, żeby się nie rozpadały. Można dodać do sałatki odrobinę sosu winegret albo oliwy z oliwek, oleju.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Nadia-B |