Składniki:
Szklanka wody lub mleka, 6 łyżek płatków ryżowych, po garści orzechów ziemnych niesolonych, daktyli i słonecznika łuskanego i innych bakalii, 2 łyżeczki miodu, starte na tarce o dużych oczkach spore jabłko, miękki banan, 3 łyżki płatków crunchy, ewentualnie szczypta wiórków kokosowych
Jak przyrządzić?
Płatki ryżowe ugotować w szklance wody lub mleka z dodatkiem odrobiny oliwki lub masła (niekoniecznie), odstawić. Do miski wrzucić banana (rozgnieść widelcem), starte jabłko, orzechy, słonecznik i daktyle, rodzynki, dodać miód, crunchy, płatki ryżowe i wymieszać. Smacznego!!!
Potrzebne przybory:
garnek, miska, tarka, widelec
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | viginti |