Składniki:
dzwonka z karpia,
kminek, oregano, bazylia, sol, majeranek, papryka ostra, oliwa z oliwek, lyzeczka miodu
Jak przyrządzić?
Robimy zalewe: mieszamy pare lyzek oliwy z oliwek z przyprawami, mniej wiecej po tyle samo oregano, bazylii, majeranku, natomiast ciut wiecej kminku, papryk (zalezy czy ktos woli ostre czy nie) oraz do tego miod. Mieszamy wszystko dokladnie, powinno byc dosc geste. Karpia ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na folii do pieczenia i dokladnie smarujemy przyprawami(szczegolnie skorke). Pieczemy zawiniete w folie 20 minut w piekarniku 180 stopni, a nastepnie odwijamy folie i dodatkowo wlaczamy grill gorny zeby sie karp troche zrumienil. Podajemy z salata. Bardzo dobre i zdrowe.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | alina |