Składniki:
1 l mleka,
1 szkl. cukru,
1/2 l śmietany,
cukier waniliowy,
8 łyżeczek żelatyny,
4 różnokolorowe galaretki.
Jak przyrządzić?
Przygotować galaretki (mają stężeć). Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Po ostudzeniu roztrzepać w mleku śmietanę. Żelatynę namoczyć, podgrzać do rozpuszczenia i ostudzoną wlać do mleka. Wrzucić pokrojone w kostke galaretki. Wylać do formy i odstawić na kilka godzin do stężenia.
Potrzebne przybory:
Tortownica, salaterki, garnek, trzepaczka.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Marcin |