Składniki:
ciasto naleśnikowe:
- mleko
- mąka
- jajko
- 1\2 łyżeczki sody
farsz:
- cieniutkie plasterki mortadeli
- cieniutkie plasterki sera żółtego
- ogórek kiszony lub konserwowy starty na tarce o dużych oczkach wedle uznania (mogą byc smażone pieczareczki)
panierka:
- jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Usmażyc naleśniki, każdy naleśnik wyłożyć wędliną, serem i ogórkiem, zwijać w rulony, przekroić na pół, obtoczyć w jajku i w bułce, smażyć na oleju. Podawać z surówką lub barszczem czerwonym.
Potrzebne przybory:
mikser, miska, patelnia, łopatk, nóż
Jak podawać?
Z surówką, barszczem, ketchupem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | sporo |
Kaloryczność | spora |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Baśka |