Makaron ze szpinakiem (autor Olusia) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

makaron penne,
szpinak mrożony (rozdrobniony),
śmietana jogurtowa,
mąka (1,2 łyżki),
ząbek czosnku,
sól, pieprz,
przyprawy wedle uznania i smaku
- oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy "al dente". Szpinak rozmrażamy na palelni z odrobiną oliwy z oliwek, czekamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy sól, piepsz, czosnek i przyprawy wedle uznania. Szpinak dusimy przez około 4 min, w międzyczasie mieszamy śmietankę jogurtową z mąką na jednolitą masę. Tą przygotowaną masą zagęszczamy nasz szpinak. Przyrządzoną masę podajemy z makaronem, jemy gorące!Pycha :)))

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt10 zł
AutorOlusia

Makaron ze szpinakiem (autor Olusia): Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem (autor Olusia): wypróbuj również

Powiązane Tematy