Składniki:
makaron penne,
szpinak mrożony (rozdrobniony),
śmietana jogurtowa,
mąka (1,2 łyżki),
ząbek czosnku,
sól, pieprz,
przyprawy wedle uznania i smaku
- oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy "al dente". Szpinak rozmrażamy na palelni z odrobiną oliwy z oliwek, czekamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy sól, piepsz, czosnek i przyprawy wedle uznania. Szpinak dusimy przez około 4 min, w międzyczasie mieszamy śmietankę jogurtową z mąką na jednolitą masę. Tą przygotowaną masą zagęszczamy nasz szpinak. Przyrządzoną masę podajemy z makaronem, jemy gorące!Pycha :)))
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Olusia |