Sałatka Edki - z tuńczyka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki tuńczyka /w oleju/,
puszka kukurydzy,
2 woreczki ryżu,
5 jajek,
mała cebulka,
majonez /pół słoika/
puszka groszku/niekoniecznie/

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować na sypko - żeby się nie kleił, jajka ugotować na twardo, po ostygnięciu pokroić je w kosteczkę. Połączyć to z kukurydzą i tuńczykiem /ja odlewam olej z puszki, dodaję tylko rybkę/, dodać pokrojoną drobniutko cebulę. Jeżeli ktoś lubi, można dodać też groszek konserwowy. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pycha.

Potrzebne przybory:

garnki do ugotowania ryżu i jajek, misa na sałatkę

Jak podawać?

Fjana przekąska na imprezce,zamiast klasycznych sałatek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjedla kilku osób
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorEDKA

Sałatka Edki - z tuńczyka: Podobne przepisy

Sałatka Edki - z tuńczyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy