Składniki:
Ciasto naleśnikowe: szklanka mleka, szklanka wody mineralnej gazowanej, łyżka oleju, mąka, sól i pieprz do smaku.
Nadzienie: ugotowane parówki, starty żółty ser (najlepszy Gouda lub Podlaski).
Do polania: keczup
Jak przyrządzić?
Zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Każdy posypać startym serem, położyć parówkę i zwinąć tak jak krokieta. Obsmażyć na rumiano na słabym ogniu (chodzi o to, by ser w środku się rozpuścił. Podawać polane keczupem.
Uwagi:
Można to danie przygotować dużo wcześniej, a tuż przed podaniem odsmażyć. Gdy parówki po ugotowaniu wydają się wam zbyt grube, można je przekroić wzdłuż i takimi nadziewać naleśniki.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Viki |