Składniki:
2 szklamki mąki, 3 jaja, pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, po pół szklanki cukru, mleka i oleju, opakowanie cukru waniliowego, po łyżeczce cynamonu, sody i kakao
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy - takiej jak do pieczenia keksu. Ciasto piec 40 minut. Na koniec polać polewą czekoladową i ozdobić wiórkami kokosowymi lub orzechami.
Uwagi:
Ciasto jest bardzo smaczne, dżem sprawia, że jest wilgotne. Inne warianty tego ciasta to np. przełożenie go masą lub dżemem. Bardzo smaczne, a szybciutko się je robi.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | Olga |