Składniki:
paczka makaronu,
2-3 kiełbasy,
2 średnie cebule,
pół kostki twarogu,
vegeta
Jak przyrządzić?
Twaróg w tym przepisie może brzmieć dziwnie i może wydawać się, że tego się nie da zjeść. Sama jestem niejadkiem i strasznie wybrzydzam, ale jedno mogę zagwarantować: to jet po prostu pyszne!Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu(kształt obojętny, wg uznania, chociaż odradzam nitki i drobny makaron). W czasie gotowania się makaronu pokroić w kostkę lub w "piórka" (jak kto lubi) cebulkę, podsmażyć przez 2-3 minuty i na tę samą patelnię dodać pokrojoną kiełbasę. Gdy już widzimy, że jest dobrze usmażone, zdjąć z ognia. Makaron odcedzić i wrzucić go z powrotem do tego samego garnka, w którym się gotował. Dorzucić kiełbaskę i cebulkę, doprawić vegetą do smaku (lub innymi przyprawami). Położyć na talerz. Na sam koniec "posypać" potrawę twarogiem.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż,patelnia, garnek
Jak podawać?
Podawać najlepiej na talerzu, chociaż moja rodzina zawsze wyjada prosto z patelni, więc nie jest to konieczne :)
Uwagi:
Potrawę tę lubią bardzo dzieci. Nadaje się ona doskonale na przyjęcia, imprezy itp.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | ola |