Składniki:
10 większych ziemniaków, 2 cebule, 5 pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego (polecam wieprzowinę), Fix do potraw Knorr - 4 sery z brokułami, boczek do wyłożenia brytfanki, łyżka vegety
Jak przyrządzić?
Mięso przyprawić, nie przesadzać z solą. Pokroić boczek w plastry i lekko podsmażyć, wyłożyć nim brytfankę. Ziemniaki, cebule i pieczarki pokroić w plastry. Na boczku ułożyc kolejno ziemniaki, cebule, mięso, pieczarki, ziemniaki. Zalać połową szklanki wody z vegetą. Przykryć i włożyć na spód piekarnika na najwyższą temperaturę. Po 30-40 min (sprawdzić miękkość ziemniaków) zalać Knorrem rozmieszanym w szklance wody, nakryć i włożyc do piekarnika jeszcze na 10 minut. Smacznego! :)
Potrzebne przybory:
żaroodporna brytfanka
Jak podawać?
Najlepiej podawać z ulubioną sałatką, ja polecam mizerię:)
Uwagi:
Potrawę wyjmować głębszą łyżką, by nabrać też sos! Pycha:)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | tuśka |