Składniki:
Ciasto: 3 szklanki mąki krupczatki, 1 kostka margaryny, 3 łyżki cukru, 5 zółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa serowa: 0,5 kg sera, 1 jajko, 1 budyń śmietankowy, 0,5 szklanki cukru, 0,5 kostki masła.
Masa bezowa: 5 białek, szklanka cukru.
1 puszka brzoskwiń
Jak przyrządzić?
Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę, a 1/4 schłodzić.Ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, cukier, budyń, stopione masło i utrzeć na gładką masę.Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki.Na surowe ciasto wyłożyć masę serową, na niej poukładać brzoskwinie, następnie wyłożyć pianę z białek, a na sam wierzch potrzeć na tarce schłodzone ciasto.Piec około 50 minut w 180 stopniach.Gotowy, przestudzony sernik polać polewą czekoladową.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Czarna Mamba |