Japoński makowiec z jabłkami

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka maku z bakaliami,
8 jaj,
½ szkl. cukru,
½ kostki masła,
12 łyżek kaszy manny,
½ łyżeczki proszku do pieczenia,
2 kg jabłek

Jak przyrządzić?

Z żółtek i cukru ukręcić kogel–mogel. Do masy dodać masło, wymieszać, dodać mak, kaszę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka grubo zetrzeć, wymieszać z pianą z białek, dodać do masy.Wyłożyć do dużej prostokątnej blachy.Piec 45 min do 1 godz. w 180°C.

Uwagi:

Można polukrować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Kalorycznośćduża
AutorDyzio

Japoński makowiec z jabłkami: Podobne przepisy

Japoński makowiec z jabłkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy