Składniki:
30 dag mąki, 20 dag startego sera ementalera, 15 dag masła, 2 jajka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta soli, pieprzu, przyprawa cayenne, 2 łyżki mleka skondensowanego, ziarna sezamu, kminek, mak
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagnieść, wstawić do lodówki na godzinę. Potem rozwałkować i pokroić na małe prostokąty, kółka, trójkąty, kwadraty. Krakersy przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piec ok. 10-12 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Uwagi:
Bardzo dobre, polecane do piwa.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | majeczka |