Składniki:
40 dag żółtego sera,
1 por sałatkowy,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasolki,
1 jogurt naturalny niesłodzony,
papryka słodka w proszku,
2 czubate łyżki majonezu.
Można też dodać, jak ktoś lubi, 3 plastry anansa z puszki - nieobowiązkowo.
Jak przyrządzić?
Ser żółty pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić na "półksiężyce". Kukurydzę i fasolkę przepłukać wodą i odsączyć. Dodać do sera, por, kukurydzę i fasolkę. Wymieszać. Sporządzić sos z: jogurtu, majonezu. Dodać do smaku czerwoną parykę. Podane składniki zalać sosem i wymieszać. Można też, jak podałam wcześniej, dodać pokrojonego ananasa z puszki. Muszę przyznać, że sałatkę robi się ekspresowo i w takim tempie również znika ze stołu... Smacznego.
Jak podawać?
Na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Basia |