Dip grillowy

Przepis kulinarny

Składniki:

śmietana luksusowa Zott,
majonez Winiary,
ogórek,
pieprz czarny, biały, czerwony, zielony,
koperek,
sól

Jak przyrządzić?

Do śmietany dodać dwie łyżki majonezu. Czosnek przecisnąć przez praskę, pieprz zmielić młynkiem (najlepiej grubo mielącym). Ogórek starkować na drobnej jarzynówce i odcisnąć z soku, koperek posiekać. Całość połączyć i dodać soli wg upodobań. Schłodzić w lodówce. Zamiast ogórka świeżego można używać kiszonego lub konserwowego - to zależy od upodobań smakowych:)

Potrzebne przybory:

tarka jarzynówka, praska do czosnku

Jak podawać?

Schłodzoną.

Uwagi:

Polecam jako dip do karkówki z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorPicia

Dip grillowy: Podobne przepisy

Dip grillowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy