Składniki:
śmietana luksusowa Zott,
majonez Winiary,
ogórek,
pieprz czarny, biały, czerwony, zielony,
koperek,
sól
Jak przyrządzić?
Do śmietany dodać dwie łyżki majonezu. Czosnek przecisnąć przez praskę, pieprz zmielić młynkiem (najlepiej grubo mielącym). Ogórek starkować na drobnej jarzynówce i odcisnąć z soku, koperek posiekać. Całość połączyć i dodać soli wg upodobań. Schłodzić w lodówce. Zamiast ogórka świeżego można używać kiszonego lub konserwowego - to zależy od upodobań smakowych:)
Potrzebne przybory:
tarka jarzynówka, praska do czosnku
Jak podawać?
Schłodzoną.
Uwagi:
Polecam jako dip do karkówki z grilla.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Picia |