Składniki:
- ziemniaki (wiadomo teraz najlepiej młode),
- przyprawy wedle uznania,
- cebulka i kiełbaska krojona w drobniutką kostkę lub inne mięsko),
- odrobina oleju (tłuszczu).
Jak przyrządzić?
Przygotować ziemniaki - pokroić je w plasterki.Ziemniaki wymieszać z pozostałymi zalecanymi składnikami i olejem. Nakładać "płaskie" porcje w folię aluminiową, układać na ruszcie, piec aż będą mięciutkie i pyszniutkie!!! smacznego!!!
Potrzebne przybory:
Grill i wyposażenie polowej kuchni.
Jak podawać?
Najlepiej smakują podawane w folii, w której się piekły... nie tracą za szybko ciepłoty - wystraczy lekko rozchylić folię i mniam!!!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | aga121@hoga.pl |