GBuła czosnkowa

Przepis kulinarny

Składniki:

bułki (kajzerki), masło - 1 kostka (masło roślinne), czosnek - kilka ząbków (6-7), ser żółty 20-30 dag, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

W misce wymieszać masło ze startym żółtym serem oraz wyciśniętym czosnkiem, lekko doprawić. Przekroić bułkę na pół, wysmarować obie połowy w miarę grubo (bez przesady), złączyć połowy ze sobą, owinąć dokładnie folią aluminiową i położyć na grilla.

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa

Jak podawać?

Jako dodatek do potraw z grilla, zamiast pieczywa

Uwagi:

Zamiast czosnku można zastosować sól czosnkową. Proporcje: radzę dobierać ilość czosnku wedle uznania (mniej lub więcej czosnku). Bułki szybko dochodzą, więc trzeba kontrolować sytuację (przewracać w miarę często) by nie jeść węgielków zamiast bułek.
Taka ilość składników jest na sporą ilość bułek, więc można zmniejszyć ilość składników.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Autorkristoff

GBuła czosnkowa: Podobne przepisy

GBuła czosnkowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy