Składniki:
bułki (kajzerki), masło - 1 kostka (masło roślinne), czosnek - kilka ząbków (6-7), ser żółty 20-30 dag, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
W misce wymieszać masło ze startym żółtym serem oraz wyciśniętym czosnkiem, lekko doprawić. Przekroić bułkę na pół, wysmarować obie połowy w miarę grubo (bez przesady), złączyć połowy ze sobą, owinąć dokładnie folią aluminiową i położyć na grilla.
Potrzebne przybory:
folia aluminiowa
Jak podawać?
Jako dodatek do potraw z grilla, zamiast pieczywa
Uwagi:
Zamiast czosnku można zastosować sól czosnkową. Proporcje: radzę dobierać ilość czosnku wedle uznania (mniej lub więcej czosnku). Bułki szybko dochodzą, więc trzeba kontrolować sytuację (przewracać w miarę często) by nie jeść węgielków zamiast bułek.
Taka ilość składników jest na sporą ilość bułek, więc można zmniejszyć ilość składników.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kristoff |