Parówki pod pierzynką

Przepis kulinarny

Składniki:

60 dag parówek,
2 jajka,
5 łyżek mleka,
20 dag mąki,
po łyżce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku,
olej do smażenia,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Żółtka roztrzepać z mlekiem i 5 łyżkami wody. Cały czas mieszając powoli wsypać mąkę. Białka ubić na sztywno, pianę dodać do ciasta wraz z posiekanymi ziołami, delikatnie mieszając (jeśli ciasto jest za rzadkie - wsypać nieco mąki). Parówki pokroić na kawałki długości 5 cm. Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu. Parówki zanurzać w cieście, smażyć na złoto, osączyć z tłuszczu. Podawać z surówką.
Smacznego :o)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność820 kcal
AutorJulita

Parówki pod pierzynką: Podobne przepisy

Parówki pod pierzynką: wypróbuj również

Powiązane Tematy