Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego, 0,5 kg kapusty (może być pekińska) 5 łyżek ryżu (nieugotowanego), 5 łyżek kaszy mannej, 2 jajka, sól, pieprz, wegeta
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować, wszystko razem wymieszać, formować małe kotleciki, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, następnie ułożyć w garnku, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, ziele i listek laurowy i dusić ok. 25 min. na wolnym ogniu, na koniec podprawić mąką i koncentratem pomidorowym.
Jak podawać?
z ziemniakami i sezonowymi surówkami
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Beata |