Składniki:
- kakao
- cukier wanilinowy
- kostka margaryny
- mleko w proszku
- szklanka wody
- ok. szklanki cukru
Jak przyrządzić?
Margarynę roztopić w garnku na małym ogniu, dodać ok. 2-3 łyżki kakao (najlepiej holenderskie). Dodać szklankę wody, cukier wanilinowy, cukier, poczekać aż zmieni się w jednolitą masę. Ostudzić.
Po ostudzeniu dodawać powoli mleko w proszku, cały czas miksując, aby nie powstały grudki. Czekolada powinna mieć jasnobrązowy kolor i jednolitą konsystencję. :))) Smacznego :p
Potrzebne przybory:
mikser, garnek
Jak podawać?
wg uznania
Uwagi:
--
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | wysoka/średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | !vVoNa |