Składniki:
- 250 g mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g masła
- 60 g startego żółtego sera + 3 łyżki do posypania
- 3 łyżki parmezanu
- ok. 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- po 1/2 kubka mleka i wody
- sól
Jak przyrządzić?
1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać masło, parmezan, starty żółty ser i szczypiorek. Dodać mleko i część wody. Wyrobić ciasto ew. dodając jeszcze wody.
2. Szybko wyrobić ciasto. Na stolnicy uformować placek o grubości ok. 2 cm i szklanką wykrawać bułeczki. Układać je na posmarowanej masłem blasze. Każdą posypać serem. Piec ok. 12 minut w 210 stopniach.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | nutella |