Sk艂adniki:
700 g miesa z piersi kurczaka,
2 jaja,
170 g maki pszennej,
125 ml piwka,
1 lyzka proszku do pieczenia,
750 ml oleju
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi pokroic w plasterki o dlugosci 2,5 cm. Jaja ubic z 1 szklanka maki, piwem i proszkiem do pieczenia. Olej oczywiscie rozgrzac w miedzyczasie do ok 190 stopni. Mieso oproszyc pozostala maka. Zanurzyc w ciescie i smazyc w glebokim tluszczu az stanie z艂ocistobrazowe.
Potrzebne przybory:
g艂ebokie naczynie, miseczka, szklanka
Jak podawa膰?
jak kto lubi, pyszne sa same, (do piwka mniam :)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczno艣膰 | wysoka |
Przybli偶ony koszt | 12 z艂 |
Autor | izabelka-gaca |