Krupnik z podrobami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

włoszczyzna, jakaś porcja rosołowa z kurczaka albo indyka, żołądki lub serca drobiowe, przyprawy, kasza

Jak przyrządzić?

Gotujemy normalny rosołek, dodajemy pokrojone serca lub zołądki. Jak będa miękkie dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki, kaszę i ziemnaczki pokrojone w kostke, gotujemy.

Uwagi:

Niedawno odkryłam to i nawet mój syn niejadek tym się zajada :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Autorelcia0717

Krupnik z podrobami: Podobne przepisy

Krupnik z podrobami: wypróbuj również

Przepis na krupnik

... Krupnik to pyszna, ale niestety trochę zapomniana zupa. Warto gotować ją dzieciom, by znały smak, który nam tak bardzo przypadł do gustu w dzieciństwie. Danie jest syte, więc będziesz miała pewność, że pociechy zyskają energię na resztę dnia. ...

dawno temu

Przepis na krupnik ryżowy przeciwbiegunkowy prof. Greenougha

... i bezkofeinowa), warzywa wzdymające (fasola, kapusta itp.) czy też soki owocowe. Dieta może zarówno powodować jak i eliminować biegunki. Dobrym sposobem na biegunki i skuteczne pozbycie się męczących nas z tego tytułu dolegliwości jest krupnik ...

dawno temu

Przepis na żołądki drobiowe

... Jedzenie żołądków, podobnie jak i innych rodzajów podrobów, spotyka się ze skrajnymi emocjami. Przeciwnicy ich jedzenia stawiają nieraz wiele argumentów przemawiających za rezygnacją ze spożywania ... ze wskazanych grup, kierując się emocjami, ...

dawno temu

Haggis – szkocka potrawa narodowa

... Haggis to specjał szkockiej kuchni, przyrządzany z owczych podrobów wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. Potrawa przypomina polską ... moczymy całą noc w osolonej zimnej wodzie. Z ...

dawno temu

Ozorki wieprzowe

... z podrobówOzorki to podroby zwierzęce, które są cennym źródłem wartości odżywczych. Obok nich do zdatnych do spożycia narządów wewnętrznych zwierząt zaliczyć należy:  serca, płuca, wątróbki, ogony, mózg ... , flaki, śledziony, wymiona, dolne ...

dawno temu

Zupa z ziemniaków

... Regionalne zupy polskie zyskują sobie uznanie osób degustujących ich po raz pierwszy. Krupnik, rosół czy żurek to już sztandarowe propozycje kucharzy serwujących nasze krajowe specjały obcokrajowcom ...

dawno temu

Jak ugotować flaki?

... skosztować (kontrowersje wywołuje fakt podrobów, na bazie których przygotowuje się danie). Mimo tego, że wegetariańskie dania cieszą się coraz większą popularnością, to wydaje się, że w pewnych sytuacjach, nie można zastąpić talerza gorących ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... z gęsi, krupnik na gęsinie, czy przejęte z kuchni żydowskiej gęsie pipki to chyba najpopularniejsze potrawy z gęsi w kuchni staropolskiej. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak wybrać najlepszą karmę dla psa?

... zaserwujemy ją naszemu psiakowi. Dobra karma dla psa powinna na pierwszym miejscu posiadać mięso mięśniowe jako główna część posiłku. W dalszej części muszą znaleźć się podroby, kości lub dodatki ... składnikami mają być przede wszystkim mięso ...

dawno temu

Czernina z kaczki - dla widzów o mocnych nerwach

... krwi z kaczki nóżki skrzydełka i podroby z kaczki 2 marchewkipietruszkępora seler 10 dag suszonych śliwek łyżkę rodzynek łyżeczkę cukru sok z jednej cytryny po 5 ziarenek jałowca i ziela angielskiego ... łyżkę masła łyżeczkę soli łyżeczkę mąki1. ...

dawno temu

Kruchy i soczysty indyk z piekarnika? To możliwe!

... . Do przyrządzenia soczystego indyka z piekarnika potrzebne ci będą: 160 5-6 kg indyk; 1 cytryna oraz 60 ml białego wina; sól i pieprz; 120 g masła; szyjka i podroby; pęczek natki pietruszki; pęczek tymianku ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... – rosół, pomidorową, krupnik lub ogórkową – i drugie danie. Tu króluje mięso, czyli kotlety schabowe i mielone, kurczak oraz mięso w sosach. Do tego na talerzu lądują ziemniaki, ryż, warzywa i surówki ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

... raj dla podniebienia, zatem zaczynamy: Przygotujcie sobie: Przednią część zająca oraz zajęcze podroby 30 g tłustej wieprzowiny Tartą bułkę Masło 2 jajka 10 g słoniny 1 cebulkę Suchą kajzerkę Przyprawy ... : sól, pieprz, liść laurowy, gałka ...

dawno temu

"Czas Cappuccino", Sue Townsend

... producenta na serial komediowy oparty na jego własnym scenariuszu. Jednak zamiast tego zostaje zaangażowany w roli szefa kuchni w telewizyjnym programie o podrobach...    Adrian jak zwykle budzi ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... powinny się znaleźć zboża, makarony, rośliny strączkowe i oleiste, buraki, selery, grzyby, kapusta, szpinak oraz owoce cytrusowe. Zimą należy jeść także czerwone mięso, dziczyznę, podroby, jajka, tłuste ... strączkowych, czerwonego i białego ...

dawno temu

Burns Night

... . Haggis to specjał szkockiej kuchni, przyrządzany z owczych podrobów wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. 51420 Robert Burns (1759-1796 ...

dawno temu

Dieta przy zatruciu pokarmowym

... małych i lekkostrawnych posiłków. Jeść można: kleik ryżowy na wodzie z dodatkiem kaszki kukurydzianej i szczyptą soli,kleik z kaszy manny (możesz dodać startą gotowaną marchew lub seler),krupnik ryżowy ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... z nich: Kasza jęczmienna – z jęczmienia. znana najbardziej z tradycyjnego krupniku, ale polecana także do mięs i zapiekanek. Co ciekawe – skutecznie likwiduje wzdęcia, jest polecana osobom chorym ...

dawno temu

Powiązane Tematy