Ogórkowa, duża porcja

Przepis kulinarny

Składniki:

¾ dużego garnka wody,
mięso na zupę,
2-3 kostki bulionowe,
marchewka,
seler,
pietruszka,
kawałek poru.
ziele angielskie
liść laurowy
ziemniaki
duży słoik ogórków
śmietana do zagęszczenia

Jak przyrządzić?

Do garnka zimnej wody wrzucić mięso na zupę,gotować aż będzie w miarę miękkie, dodać kostki bulionowe, potem obrać marchewkę, pietruszkę, seler i zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka.Następnie dodać kawałek poru, kilka kulek zielaangielskiego i kilka listków liścia laurowego, dodać obrane i pokrojone w kostki ziemniaki. Gotować aż będą miękkie i dodać duży słoik startych ogórków, pogotować parę minut,a na koniec dodać śmietanę.

Uwagi:

Ten przepis jest napisany z myślą o dużych porcjach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
AutorDianuśka

Ogórkowa, duża porcja: Podobne przepisy

Ogórkowa, duża porcja: wypróbuj również

Powiązane Tematy