Składniki:
¾ dużego garnka wody,
mięso na zupę,
2-3 kostki bulionowe,
marchewka,
seler,
pietruszka,
kawałek poru.
ziele angielskie
liść laurowy
ziemniaki
duży słoik ogórków
śmietana do zagęszczenia
Jak przyrządzić?
Do garnka zimnej wody wrzucić mięso na zupę,gotować aż będzie w miarę miękkie, dodać kostki bulionowe, potem obrać marchewkę, pietruszkę, seler i zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka.Następnie dodać kawałek poru, kilka kulek zielaangielskiego i kilka listków liścia laurowego, dodać obrane i pokrojone w kostki ziemniaki. Gotować aż będą miękkie i dodać duży słoik startych ogórków, pogotować parę minut,a na koniec dodać śmietanę.
Uwagi:
Ten przepis jest napisany z myślą o dużych porcjach.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Dianuśka |