Składniki:
250 g Rozmrożonych paluszków surimi,
0,5 główki sałaty lodowej,
150 g brzoskwiń w syropie,
5 łyżek jogurtu naturalnego,
5 łyżek majonezu 1 łyżeczka octu balsamicznego,
sól, cukier, pieprz.
Jak przyrządzić?
Paluszki surimi pokrój na kawałki, porwij sałatę lodową, a brzoskwinie pokrój w średnią kostkę. Wszystkie te składniki przełóż do miski. Następnie przygotuj sos. W naczyniu wymieszaj jogurt naturalny, majonez, wlej ocet balsamiczny. Całość przypraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowane uprzednio składniki sałatki polej sosem i wszystko dokładnie wymieszaj .
Potrzebne przybory:
Miska, łyżka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 2294 zł |
Autor | Pracownik Sklepu Kuchnie Świata |