Składniki:
Lipień lub pstrąg średniej wielkości ok.40cm, cebulka, ogórek korniszon 3 sztuki, ząbek czosnku, 1 żółtko, 1 łyżka majonezu [Winiary], koperek, pieprz, sól, tymianek, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Po ofiletowaniu lipienia odstawiamy go na 30min. do lodówki, siekamy rybkę na drobne kawałki. Dodajemy: łyżkę majonezu, posiekane ogórki, pieprz, sól, potarty czosnek, posiekany koperek, cebulkę w kostkę, tymianek, skrapiamy oliwą [do smaku], dajemy na koniec 1 żółtko i wszystko delikatnie mieszamy. Odstawiamy tatar do lodówki na 12h. Proponuję podać z kanapką i świeżym masełkiem. Życzę smacznego:}}}
Potrzebne przybory:
Ostry nóż, najlepiej do filetowania.
Jak podawać?
Z kanapką z masłem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Ariel |