Jałowcówka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

spirytus 1 l,nasiona jałowca szt. 15, cukier 10 g, woda 1,25 l.

Jak przyrządzić?

Nasiona zalewamy spirytusem na tydzień. Odcedzamy cukier, rozpuszczamy w wodzie i mieszamy. Do spożycia na 2 dzień. Można sam albo z tonikiem.

Potrzebne przybory:

Słoik 2.5l, szklanki.

Jak podawać?

w szklankach.

Uwagi:

Tej ilości samemu nie wypijać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania1 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-10
Autorbodek

Jałowcówka: Podobne przepisy

Jałowcówka: wypróbuj również

Owocowy czy warzywny? A może owocowo-warzywny?

... . sposób przyrządzania: składniki wymieszać w shakerze z paroma kostkami lodu i przelać przez sito do szklanki. Śmiejący się banan składniki: proporcje - 1/5 ginu (jałowcówki), 2/5 martini, 2/5 zimnego ...

dawno temu

Powiązane Tematy