Pstrąg dla Eli.....

Przepis kulinarny

Składniki:

2 pstrągi tęczowe wypatroszone,
ogórek szklarniowy,
gorczyca,
pęczek koperku,
trawa cytrynowa,
sól,
pieprz,
sok z połowy cytryny,
oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Wyciąć z pstrągów skrzela. Posolić i popieprzyć pstrąga również wewnątrz. Do pstrąga włożyć kilka gałązek koperku oraz trawę cytrynową pokrojoną w kawałki. (Jeżeli mamy suszoną to garstkę). Nasypać do wnętrza pstrąga szczyptę (kilkanaście...no może więcej) ziaren gorczycy. Pokropić sokiem z cytryny. Ułożyć na folii aluminiowej kilka plasterków ogórka. Położyć pstrąga.Położyć na pstrąga wzdłuż kilka plasterków ogórka. Zawinąć dobrze folię. Piec w piekarniku (180 stopni) około 15 minut. Przed podaniem usunąć ogórka oraz całość wypełnienia ze środka. Najlepszy z ryżem z warzywami lub dobrym chlebem.

Uwagi:

Trawa cytrynowa jest dostępna np.w Almie. Suszona w sklepach z orientalną żywnością. Smak jest super.....

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorSławek

Pstrąg dla Eli.....: Podobne przepisy

Pstrąg dla Eli.....: wypróbuj również

Powiązane Tematy