Szarlotka (autor kuchareczka)

Przepis kulinarny

Składniki:

Mąka pszenna, kaszka manna, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier puder, cynamon, jabłka prażone (słoik), masło (zmrożone pół kostki).

Jak przyrządzić?

Żeby zrobić ciasto należy wymieszać następujące składniki:

1 szklanka mąki,
1 szklanka kaszki manny,
1 szklanka cukru pudru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Blachę wysmarować tłuszczem i posypać kaszką.Następnie układa się 3 warstwy:
Sucha warstwa ciasta, na to jabłka i posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
Sucha warstwa ciasta, na to jabłka i posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
Sucha warstwa ciasta i na to cienko pokrojone masło.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 – 200 stopni, na ok. 40 minut.

Potrzebne przybory:

Tortownica.

Jak podawać?

Podawać na ciepło z bita śmietaną lub lodami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-8
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt7 zł
Autorkuchareczka

Szarlotka (autor kuchareczka): Podobne przepisy

Szarlotka (autor kuchareczka): wypróbuj również

Powiązane Tematy