Składniki:
1 świeży ananas, lody owocowe, bita śmietana w sprayu, polewa do deserów, świeża mięta.
Jak przyrządzić?
Ananasa pokroić w grube plastry, obrać ze skóry i wyciąć twardy środek. Plastry ananasa smażyć na grillu na folii aluminiowej lub tackach grillowych (czas grillowania zależny jakiego ananasa lubimy - bardziej podpieczonego czy tylko ciepłego). Po wyłożeniu ananasa na talerz, kładziemy na środek gałkę lodów owocowych (najlepiej o smaku lekko kwaśnym), otaczamy bitą śmietaną. Na wierzchu polewamy polewą do deserów, posypujemy np. wiórkami kokosowymi, bakaliami czy wiórkami czekoladowymi. Ozdabiamy listkiem świeżej mięty. Smacznego.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Mateusz |