Ananas z grilla

Przepis kulinarny

Składniki:

1 świeży ananas, lody owocowe, bita śmietana w sprayu, polewa do deserów, świeża mięta.

Jak przyrządzić?

Ananasa pokroić w grube plastry, obrać ze skóry i wyciąć twardy środek. Plastry ananasa smażyć na grillu na folii aluminiowej lub tackach grillowych (czas grillowania zależny jakiego ananasa lubimy - bardziej podpieczonego czy tylko ciepłego). Po wyłożeniu ananasa na talerz, kładziemy na środek gałkę lodów owocowych (najlepiej o smaku lekko kwaśnym), otaczamy bitą śmietaną. Na wierzchu polewamy polewą do deserów, posypujemy np. wiórkami kokosowymi, bakaliami czy wiórkami czekoladowymi. Ozdabiamy listkiem świeżej mięty. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Przybliżony koszt15 zł
AutorMateusz

Ananas z grilla: Podobne przepisy

Ananas z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy