Składniki:
kminek pół łyżeczki,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
kostka rosołowa,
smalec pół łyżki stołowej (może być ze skwarkami),
podsuszony chleb (2 kromki).
Jak przyrządzić?
Cebule i czosnek posiekać w drobne piórka i wrzucić do miski, dołożyć smalec i chleb pokrojony w kostkę, wrzucić kostkę rosołową oraz kminek i zalać wrzącą wodą. Gotowe.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska do krojenia, talerz i rondelek.
Jak podawać?
Na gorąco natychmiast po przygotowaniu. Pycha.
Uwagi:
Drugi sposób wykonania:w naczyniu zagotować wszystko oprócz chleba i smalcu, a następnie zalać tym wywarem chleb i smalec w talerzu.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | Stanisław |