Pasztet z białego sera - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1.5 kg zmielonego białego sera, 1 mały kubek jogurtu naturalnego, 3 ogórki kiszone lub korniszony, 1 duża cebula, 1 pęczek szczypiorku lub koperku, 3-4 kawałki papryki konserwowej, 1 łyżeczka vegety, sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, 3-4 łyżeczki żelatyny.

Jak przyrządzić?

Formę keksową smarujemy olejem i wykładamy folia aluminiową. Ogórki kroimy w kostkę, cebule i paprykę również. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Ser przekładamy do miski, dodajemy vegetę, sól i pieprz do smaku oraz rozpuszczona żelatynę i zmiażdżony czosnek. Mieszamy rózgą i stopniowo dodajemy ogórki, cebulę, paprykę, zieleninę i jogurt. Masę przekładamy do formy,wierzch wyrównujemy i dociskamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po zastygnięciu kroimy w plastry.

Potrzebne przybory:

Mikser, miski, łyżeczka, deskę do krojenia, folie aluminiową, forma keksowa.

Jak podawać?

Danie podajemy razem z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcje6-8
AutorPaulina

Pasztet z białego sera: Podobne przepisy

Pasztet z białego sera: wypróbuj również

Przygotuj domowy biały ser!

... Jeżeli jesteś miłośniczką twarogu, zapewne ucieszy cię informacja, że możesz samodzielnie przygotować ten ser w domowym zaciszu. Przekonasz się, że domowy ser biały smakuje znacznie lepiej niż ten dostępny w markecie. ...

dawno temu

Epoisses - król wszystkich serów!

... wszystkich serów". Époisses de Bourgogne, bo nim mowa, jest kremowym, białym serem z bardzo miękkim środkiem i wyraźnie pomarszczoną skórką w pomarańczowym kolorze. Pierwszy raz został wytworzony w XVI wieku ... przez cystersów żyjących w ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... się” i postanowiłam także zgłębić tajniki przyrządzenia pasztetu, tak by ów aromatyczna woń rozchodziła się w domu nie tylko na specjalne okazje. Dlatego dziś postaram się i Was zachęcić do nauczenia się tej wcale nietrudnej sztuki kucharskiej. ...

dawno temu

Gatunki sera

... Ulubiony przysmak myszy, wytworna przystawka koneserów wina, a także składnik chętnie wykorzystywany np. w kuchni włoskiej. Największym ich producentami są Francja, Szwajcaria oraz Holandia. Gatunków sera jest bez liku. Przedstawimy Wam te ...

dawno temu

Ser biały - wartości odżywcze

... , bo ma niewiele kalorii. Na tym jednak nie koniec propozycji daniowych, jakie możemy przygotować na bazie sera białego. Dlaczego powinniśmy sięgać po niego jak najczęściej? Powodów jest co najmniej kilka. ... , bo ma niewiele kalorii. Na tym ...

dawno temu

Co podać do deski serów?

... Deska serów to wykwintne eleganckie danie idealne na wieczór w gronie przyjaciół. Aby deska serów była dobrze skomponowana, musi zawierać ser twardy, ser świeży, ser miękki dojrzewający, oraz gatunki sera blue. ... wieczór! Bagietka–tradycyjnie ...

dawno temu

Półmisek serów - pyszna przekąska

... Jeśli planujesz przyjęcie i zastanawiasz się jaką przekąskę zaserwować, to weź pod uwagę sery. Są naprawdę pyszne, a i napracować się przy takiej serowej przystawce nie trzeba. Wystarczy odpowiednio je pokroić i podać. Czy wiesz jak powinien ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Serum witaminowe – jakie powinno być serum z witaminą C

... Wśród witamin, nie ma chyba bardziej popularnej niż witamina C, która została przebadana pod względem bezpieczeństwa i skuteczności działania. Wykorzystuje się ją w tworzeniu składu, takich kosmetyków jak – kremy, maseczki czy toniki, a także ...

dawno temu

Smażony ser

... zaoszczędzić sobie czas i pieniądze. Zaliczyć do nich trzeba przede wszystkim pizze, różnego rodzaju pomysły na zupy, zapiekanki, a także smażony ser. Jeżeli jesteś ciekawa, co to takiego i w jaki sposób można zużyć zepsuty twaróg, poświęć ...

dawno temu

Dania z serem

... Ponoć wynaleziono go aż 10 tysięcy lat temu. Dziś, wiele mówi się o złym wpływie serów na nasz organizm, jednak nie każdemu z nich można zarzucić działanie powodujące wzrost cholesterolu, przyrost ... wagi czy zatrzymywanie wody w organizmie. Są ...

dawno temu

Przepis na pasztet domowy

... Pasztety zyskały w Polsce dużą popularność, a to głównie za sprawą naszej fascynacji kuchnią francuską. Receptury zapożyczone od francuskich pasztetników zostały nieco zmodyfikowane i przystosowane ... do polskich warunków. Podstawowym surowcem ...

dawno temu

Sery żółte

... Cech przypisywanych żółtym serom, za które je tak bardzo kochamy jest wiele. Czy możliwe jest bowiem przyrządzenie lasagne, zapiekanek makaronowych albo domowej pizzy bez tego niezwykłego dodatku ... śmietankowego smaku, jak i jego wersji ...

dawno temu

Sernik bez sera

... . Kiedy chwilę się zastanowimy, to uświadomimy sobie, że czasami z danego przepisu bezwiednie wykluczamy jakieś produkty, by w ich miejsce wstawić nowe. I tak właśnie powstał sernik bez sera. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, jak ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... Zastanawiałaś się kiedyś, ile sera przeciętnie zjadasz w ciągu dnia? Wbrew pozorom nie są to w większości wypadków niewielkie ilości. Okazuje się bowiem, że różne odmiany sera stanowią nieodłączny ... tajemnice skrywa wskazana odmiana sera, a ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... Pyszny, lekko słonawy ser twarogowy z mleka koziego lub owczego to jeden z tych kulinarnych dodatków, które mają moc wysubtelniania smaku każdej potrawy. Biały, o gładkiej skórce i miękkiej ... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie ...

dawno temu

Ser camembert

... . Okazuje się, że równie smaczne może być podanie sera w innej postaci niż położenie go na kanapki bądź dodanie do zapiekanki makaronowej. Jeżeli uwielbiasz ser i nie potrafisz wyobrazić ... sobie bez niego żadnego posiłku, zobacz, w jaki ...

dawno temu

Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... Bez względu na to, który rodzaj sera wybierzemy – warto, aby ten zdrowy i naturalny produkt zagościł na stałe w naszym jadłospisie. Przez smakoszy ceniony jest za walory smakowe, a przez dietetyków zalecany jako wartościowe źródło białka i ...

dawno temu

Czy ser żółty jest zdrowy?

... Ten rodzaj sera, jadany pod postacią zapiekanek, lasagne, pizzy czy śniadaniowych tostów, może i nie jest najzdrowszy, jednak nie można odmówić mu kilku korzyści, jakie daje organizmowi. Choć ... wiele mówi się o zgubnym wpływie sera żółtego na ...

dawno temu

Jedz ser, będziesz zdrowszy !

... Żółty ser znamy wszyscy a niewielu jest ludzi, którzy sera nie lubią. Jak się jednak okazuje, ser żółty dobrze wpływa nie tylko na nasze podniebienie i nasz kulinarny apetyt, ale również na nasze ... Żółty serznamy wszyscy a niewielu jest ludzi, ...

dawno temu

Barszcz biały

... należy także często niedoceniany barszcz biały. Wyjątkowy smak, właściwości rozgrzewające, poczucie sytości, to tylko niektóre spośród cech, jakie możemy przypisać tej smacznej zupie. Jeżeli ... jeszcze nigdy samodzielnie nie przyrządzałaś ...

dawno temu

Powiązane Tematy