Pasztet z białego sera

Przepis kulinarny

Składniki:

1.5 kg zmielonego białego sera, 1 mały kubek jogurtu naturalnego, 3 ogórki kiszone lub korniszony, 1 duża cebula, 1 pęczek szczypiorku lub koperku, 3-4 kawałki papryki konserwowej, 1 łyżeczka vegety, sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, 3-4 łyżeczki żelatyny.

Jak przyrządzić?

Formę keksową smarujemy olejem i wykładamy folia aluminiową. Ogórki kroimy w kostkę, cebule i paprykę również. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Ser przekładamy do miski, dodajemy vegetę, sól i pieprz do smaku oraz rozpuszczona żelatynę i zmiażdżony czosnek. Mieszamy rózgą i stopniowo dodajemy ogórki, cebulę, paprykę, zieleninę i jogurt. Masę przekładamy do formy,wierzch wyrównujemy i dociskamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po zastygnięciu kroimy w plastry.

Potrzebne przybory:

Mikser, miski, łyżeczka, deskę do krojenia, folie aluminiową, forma keksowa.

Jak podawać?

Danie podajemy razem z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcje6-8
AutorPaulina

Pasztet z białego sera: Podobne przepisy

Pasztet z białego sera: wypróbuj również

Powiązane Tematy