Piersi z kurczaka nadziewane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 większe piersi z kurczaka, 3 pory, 1 jajko, garstka startego sera żółtego, przyprawy: Vegeta, pieprz. SOS: 2 łyżki śmietany, mąka.

Jak przyrządzić?

Kroimy pory w talarki i podduszamy razem z przyprawami. Gdy już są bardzo mięciutkie rozdzielamy na 2 części: jedna część zostawiamy do ostygnięcia, dodajemy małe jajko (surowe oczywiście)i starty ser żółty. Taką masą nadziewamy piersi (można wyciąć kieszonki albo zawinąć w roladkę), układamy w garnku na malej ilości oleju, zostawiamy na małym ogniu do momentu aż mięsko będzie miękkie. Drugą część podduszonych porów zalewamy odrobiną wody, zostawiamy na gazie jeszcze przez 15 min. i zagęszczamy sos śmietaną z mąką, polewamy sosem gotowe już piersi. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Autormonisiauk

Piersi z kurczaka nadziewane: Podobne przepisy

Piersi z kurczaka nadziewane: wypróbuj również

Powiązane Tematy