Sk艂adniki:
Ok. 0,7 kg piersi z kurczaka, puszka groszku konserwowego, puszka kukurydzy, 艣mietana 30% (ok. 200 ml), woda 4 l, 8 szt. kostek roso艂owych drobiowych (najlepiej WINIARY), przyprawa curry, pieprz (ok. 5 ziarenek), olej, li艣膰 laurowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wod臋 zagotowa膰 z roso艂kami (wa偶ne by na 0,5 litra wody by艂 1 roso艂ek), pierzem i li艣ciem laurowym. Na patelni podsma偶y膰 piersi-pokrojone w kosteczk臋 i posypan膮 przypraw膮 curry. Sma偶y膰 w mo偶liwie najmniejszej ilo艣ci oleju. Do wody z roso艂kami doda膰 podsma偶on膮 pier艣. Gdy pier艣 b臋dzie mi臋kka doda膰 kukurydz臋, groszek i 艣mietan臋. 呕ycz臋 smacznego!!!
Jak podawa膰?
Smakuje tak samo dobrze na gor膮co jak i na zimno. Ale ja wol臋 lepiej na gor膮co!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 8 |
Przybli偶ony koszt | 30 z艂 |
Autor | AgaS |