Składniki:
Ziemniaczki młode, boczek, pietruszka, cebula, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Ziemniaczki obrać ze skórki, przekroić na pół, pokroić boczek w plasterki, cebulkę pokroić w krążki(cienkie), natkę pietruszki delikatnie posiekać. Następnie do przekrojonych ziemniaczków wkładamy cebulkę i pietruszkę, dobrze solimy dodajemy pieprzu lub gotowej przyprawy do ziemniaków, łączymy nadziane połowy w całość, ziemniaka zawijamy plasterkiem boczku, kolejno zrobione ziemniaczki zawijamy w folie aluminiową i wkładamy na grill.
Potrzebne przybory:
Folia aluminiowa.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Martollina |