Składniki:
5 płaskich łyżek tartej bułki, szklanka mleka, 1 łyżka mąki pszennej, 3 jaja, szczypta soli, tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mleko wlać do miseczki, dodać tartą bułkę, mąkę żółtka i sól. Białka ubić na pianę, dodać do mleka i całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć omlet rumieniąc z obu stron. Doskonale smakuje z sosem grzybowym. Życzę smacznego i polecam.
Potrzebne przybory:
Miska łyżka szklanka.
Jak podawać?
Na płaskim talerzu.
Uwagi:
Zawsze się udaje...bardzo smaczny może być podany do obiadu jako pierwsze danie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ANIA |