Składniki:
Pół kurczaka, włoszczyzna, 1\4 małej główki kapusty białej, 4 łyżki kaszy, 5 dag suszonych grzybków, kostka rosołowa, 1 cebulka, natka pietruszki, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, Vegeta.
Jak przyrządzić?
Kurczaka umyć, zalać 5 szklankami wody, wrzucić kostkę rosołową, gotować pół godziny na małym ogniu, następnie dać do zupy jarzynkę startą na tarce, duże oczka wraz z poszatkowaną kapustą, grzyby wcześniej namoczone ugotować oddzielnie, pokroić w kosteczkę i dać do zupy wraz z wodą, w której się gotowały. Wsypać kaszę, cebulkę pokroić i zeszklić na patelni z odrobiną tłuszczu, wrzucić do zupy, gotować do miękkości, mięso wyjąć, pokroić w kostkę, dać z powrotem do zupy, doprawić śmietaną, natką pietruszki, pieprzem i Vegetą. Można też w trakcie dodania jarzynki pokroić 2 ziemniaki średniej wielkości w kostkę i dać do zupy. Bardzo dobre i pożywne danie. Życzę SMACZNEGO i pozdrawiam. Proszę o komentarze.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Autor | ANIA |