Składniki:
50 dkg twarożku ze śmietanką (może być chudy twaróg ale wtedy dodajemy kilka łyżeczek śmietanki 12%), dwie średniej wielkości cebulki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Jak przyrządzić?
Twarożek rozrabiamy z drobniutko pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy zioła według uznania, wszystko razem mieszamy i gotowe.
Potrzebne przybory:
Miseczka, łyżeczka do herbaty, ostry nóż, deska do krojenia.
Jak podawać?
Nakładać na kanapki lub na talerzyku jako osobną potrawę doskonały na śniadania.
Uwagi:
Można dodać 1-2 ząbki czosnku według uznania.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | monia222 |