Marchewka po koreańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Składniki: 1/2 kg marchwi, 1/2 szklanki oleju sojowego, 2 łyżki octu, 5-7 ząbków czosnku, przyprawa do marchewki po koreańsku.

Jak przyrządzić?

Marchewka po koreańsku jest bardzo popularną potrawą w krajach dawnego ZSRR, jednak bardzo mało znaną w Polsce. Oferujemy mieszankę przyprawą, która specjalnie została skomponowana dla tej właśnie potrawy. Dodatkowo podajemy przepis dla tych którzy jeszcze nie próbowali tego specjału kuchni europy zachodniej. Do startej na grubej tarce marchewki ( marchew musi być starta na bardzo długie kawałki, by nie wyszła zamiast surówki paćka ) dodać 3 łyżeczki oleju i 2 łyżki octu, pomieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie przyprawić, zalać wrzącym olejem i dodać rozdrobniony czosnek. Odstawić na dobę, by potrawa uzyskała właściwy smak i aromat.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorKrzysiek

Marchewka po koreańsku: Podobne przepisy

Marchewka po koreańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy