Sok marchwiowy - smaczny i zdrowy!
ALICJA • dawno temu

Marchewka to cenne źródło witaminy A, której dobroczynne działanie docenią nasze oczy. Dbającym o urodę i sylwetkę marchewka dostarczy związków mineralnych, takich jak: wapń, cynk, żelazo, magnez czy potas. Odporność wzmocni zawarta w warzywie witamina C. Przygotowując sok marchwiowy w prosty sposób zaaplikujesz sobie porcję zdrowia.
Składniki:
- 1 kg marchewki,
- 1 cytryna,
- cukier.
Jak przyrządzić sok?
Marchewkę dokładnie wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki i opłucz. Dla osób posiadających sokowirówkę sprawa jest prosta. Kroimy marchewkę na drobne kawałeczki i wrzucamy do sokowirówki. Jeśli nie posiadasz takiego sprzętu, zetrzyj marchewkę na tartce o grubych oczkach. Przełóż ją do płóciennego woreczka i odciśnij sok. Do pojemnika z sokiem wyciśnij sok z cytryny i dodaj cukru do smaku. Przygotowany sok należy spożyć od razu.
Osoby, które lubią eksperymentować mogą dodać do sokowirówki inne owoce, które mają pod ręką.

Najnowsze

Złoty naszyjnik w codziennych stylizacjach – jak go nosić, by wyglądać stylowo?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze